Vattenkraft

Vattenkraften har en central roll i både elproduktionen och frekvensregleringen och hanterar stora påfrestningar. Hydroren System hjälper till att hålla oljor i bra skick för ökad livslängd och tillgänglighet, samtidigt som det kraftigt reducerar det tidskrävande arbetet med filterbyten.

Lösningar / Applikationer

Hydrauliktankar

Hydroren Clean System lämpar sig väldigt väl för hydrauliktankar. Ett komplett och effektivt system som antingen kan levereras med tank, eller anslutas till er befintliga tank, och både avlägsna partiklar liksom fritt och bundet vatten.

Smörjtankar

Hydroren Clean System lämpar sig väldigt väl för smörjtankar. Ett komplett och effektivt system som antingen kan levereras med tank, eller anslutas till er befintliga tank, och både avlägsna partiklar liksom fritt och bundet vatten.

Boka ett möte!

Hydroren ger en mer hållbar driftsmiljö med mindre underhåll och bibehållen effekt över tid. Vi ser fram emot att erbjuda er en lösning som ger er värde från dag ett.

Hydroren

Tegelbruksvägen 1
891 55 Arnäsvall

0660-37 53 50
info@thordab.se

Craftmanship by Thordab

Craftmanship by Thordab

Hydroren är en patenterad innovation utvecklad av Thordab. De senaste fyrtio åren har Thordab arbetat med utveckling och innovation vilket genererat ett stort antal patent och banbrytande lösningar. 

Bakom Thordab står innovatören och entreprenören Roger Gustavsson. Under hela sin karriär har Roger drivits av att minska resursslöseriet genom att ständigt ifrågasätta och utmana konventionella metoder och lösningar.

Idéen till Hydroren föddes när Roger, i egenskap av både delägare och innovatör, arbetade med utvecklingen av hybridskotaren ”Elforest”. Med en effektiv hydraulolja höll man nere temperaturen på hydrauloljan, och med ett fuktabsorberande luftfilter så höll man problemen med fukt borta.

Fuktabsorbenterna gjorde sitt jobb men kombinationen av sval olja och en fuktig omgivning gjorde att filtret behövde bytas ofta, minst var 6:e vecka under vissa perioder. Då kläcktes idén att kondensera bort fukten för att slippa upprepade filterbyten.

Efter ett omfattande utvecklingsarbete och tester så är nu produkten ute på marknaden.
– ”Vi har nu levererat avfuktare till många olika typer av branscher, överallt där avfuktaren monteras märker man en markant skillnad på oljans fuktinnehåll” säger Roger.